Vrijdag 20 en zaterdag 21 september

Programma jubileumfeest

Vrijdag 20 september

11.00 uur -  ‘Hidde Nijland’ loopt met de verklede kinderen van basisschool ‘De Skulpe’ naar het 100-jarige museum.

De kinderen presenteren daar hun verrassende cadeautjes, in de feesttent op het museumplein.
Ook zullen zij enkele Hylper liederen ten gehore brengen.
U bent van harte welkom om hier bij te zijn!

14.30 uur - Lezingenreeks ‘Hindeloopen verzameld / verzamelt’ voor genodigden in
                   de Grote Kerk van Hindeloopen.
                -  Onthulling gerestaureerd portret van Hidde Nijland door drs. Stella van Gent,
                   cultuurwethouder van de gemeente Súdwest-Fryslân.
                -  Uitreiking feestbundel Museum Hindeloopen 100 jaar (1919-2019).

Zaterdag 21 september

10.00 - 17.00 uur - Bezichtiging van de Boeier 'Maria Pauline' in  de Hindelooper haven.

Een bijzonder plaats binnen het jubileum krijgt deze boeier op de zaterdag, tijdens het jubileumfeest.

De stichter van het museum Hidde Nijland, was eigenaar van deze boeier van 1881 – 1894. Die jaren was het schip in handen van deze vermogende Dordrechtse handelaar, werfeigenaar en kunstverzamelaar.

14.00 - 17.00 uur - Workshops met Hindelooper stoffen en schilderwerk.
Optreden van ‘Boukje en Sjoukje’.

In het museum en in de feesttent op het museumplein kunt u een meedoen aan een workshop met de Hindelooper stoffen en/of schilderwerk.

Ook treden Boukje en Sjoukje deze middag op. Zij vertellen op ludieke wijze vissersverhalen!

14.00 - 17.00 uur - Optreden van het Hylper viswijvenkoor 'Grietje Sprot' in de feesttent op het museumplein

14.00 - 17.00 uur - Straattheater door Hindeloopen met spectaculaire acts.

Door heel Hindeloopen zijn er bijzondere acts van o.a. The Walking Treeman, Clown Mischa , Vuurspuwers en een optreden van de zanger Abraham Toxopeus.

19.00 uur - Aanvang belevingskuier ‘100 jaar eigen-aardigheden Museum Hindeloopen’.

Museum Hindeloopen bestaat dit jaar 100 jaar. Een mijlpaal, die er om vraagt om stil te staan bij wat er in al die jaren in het museum is gebeurd en verzameld. Tijdens een belevingskuier door Hindeloopen wordt er teruggekeken op het ‘leven’ van het museum.

Op deze avond, met de museumcollectie en de historie van Hindeloopen in gedachten, het Hylpen van toen en nu beleven. Een gids neemt u mee door straten en steegjes. Onderweg ontmoet u bijzondere mensen en komt u op onverwachte, interessante plekjes. Het belooft een eigenaardige belevenis te worden. Opgave kan via info@museumhindeloopen.nl of tel. 0514 521 420.

19.00 - 23.00 uur - Swingende muziek van Dixielandband Dixie7.

Deze hele avond treedt Dixielandband Dixie7 op in de feesttent op het museumplein.

Op  beide jubileumdagen is het museum vrij toegankelijk!