Is de liefde sterker dan het water?

De fluit, een schip voor de handelsvaart, vaart richting Sint Petersburg. Aan boord 2de stuurman Wiebe Aukesz. Thuis, in Hindeloopen, wacht zijn verloofde Jildous. Een prachtig verhaal van bruiloft tot begrafenis ten tijde van de bloeiende scheepvaart vanuit de haven van Hindeloopen.

In onze Hindeloopen een voorstelling van formaat geheel in stijl met het cultureel erfgoed waar ons Museum de bakermat van is.
Een voorstelling in de Hindelooper taal en authentieke klederdracht door de plaatselijke gemeenschap. Folklore, volksvermaak, schilderkunst, stoffen en een wintertafereel op verschillende locaties in het stadje; een decor op zich met al haar kleine straatjes, prachtige lichtlantaarns, steegjes, grachten, historische woningen en beschilderde huiskamers.
Om de ware reis van het Fluitschip te doen herleven hoort men de klanken van een Russisch-Orthodox koor.
Tickets zijn hier te bestellen  https://hetfluitschip.nl/
Voorstellingen:
  • Vrijdag 25 mei 2018 om 19:00 uur Première
  • Zaterdag 26 mei 2018 om 14:00 uur en om 19:00 uur
  • Zondag 27 mei 2018 om 14:00 uur en om 19:00 uur
  • Vrijdag 01 juni 2018 om 19:00 uur
  • Zaterdag 02 juni 2018 om 14:00 uur en om 19:00 uur
  • Zondag 03 juni 2018 om 14:00 uur en om 19:00 uur
Aan de voorstelling werken mee:
  • Folkloristische zang- en dansgroep Aald Hielpen
  • Muziekvereniging De Lytse Súdwesthoeke