Minister van Engelshoven

bezoekt Museum Hindeloopen

 

Op vrijdag 17 augustus bezocht de minister van cultuur, onderwijs en wetenschap het Museum Hindeloopen.

Zij ging daarmee in op de uitnodiging van het museumbestuur in maart van dit jaar gedaan. Aanleiding was de aanbieding van haar Cultuurbrief 2018 in Rotterdam, waarbij zij aangaf “hoe cultuur een verbindende kracht in de samenleving kan zijn”. De rijkdom van het Hindelooper erfgoed noemde zij als sprekend voorbeeld.

Deze rijkdom is uitgebreid aan de orde geweest tijdens haar bezoek. De minister liet zich uitvoerig informeren over de Hindelooper klederdracht door leden van de Zang- en dansgroep Aald Hielpen en het Hindelooper schilderwerk door Titus Stallmann van firma Roosje. Ook de rijke zeemanstraditie van de Hindelooper schippers en kapteins kwam aan bod.

Een rondleiding door het museum met vakkundige uitleg van conservator Maurice Wery volgde.
 
Ook stelde de minister zich op de hoogte van de vernieuwingsambities van het museumbestuur. Zij was vergezeld door haar echtgenoot en een ambtenaar van het ministerie en ook de burgemeester van Súdwest-Fryslân Magda Berndsen.
 
Wij zijn verheugd met deze belangstelling en zien hier in een bevestiging van onze rol als hoeder en centrum van kennis van het materiele en immateriële erfgoed van Hindeloopen.