Aanbod basisonderwijs

Nieuw aanbod voor basisonderwijs

HOERA!
Het vieren van cultuur is de grote verbinder in het nieuwe Cultuurmenu, dat als bijpassende titel ‘HOERA!’ heeft gekregen. Een groot feest waar in de gemeente naar uitgekeken wordt, is Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Er zijn diverse programma’s en evenementen rond LF2018 ontwikkeld, zoals een groot aantal Iepen Mienskip-projecten in dorpen en steden en het muziekfestival At the Watergate in Sneek en omgeving. Met educatieve programma’s zal het Cultuurnetwerk Súdwest-Fryslân kinderen betrekken bij LF2018.  
 
Cultuurmenu Súdwest-Fryslân 2017-2018 is een uitgave van het Cultuurnetwerk Súdwest-Fryslân onder auspiciën van Akte2, het projectbureau van Cultuur Kwartier Sneek. Meer dan veertig bevlogen kunst- en cultuuraanbieders uit de regio worden in de brochure uitgelicht. Hun aanbod is zeer gevarieerd, met onder andere activiteiten op het gebied van beeldende kunst, muziek, taal, theater, erfgoed, dans en circus of een combinatie van disciplines. De kunstenaars en kunstvakdocenten komen langs op de scholen of werken met een vaste locatie.
 
Naast een kennismaking met het museum laten we de kinderen een intensieve activiteit beleven die aan de leeftijdsgroep is aangepast.
De programma's zijn gericht op het geven van een beter beeld van de eigen streek met zijn unieke (voormalige) Zuiderzeehaven. Het bekijken van klederdracht en schilderwerk is bij een bezoek aan Museum Hindeloopen ook zeker de moeite waard. 
Het aanbod geldt gedurende de wintermaanden van november tot en met maart. Het museum is in deze maanden gesloten voor reguliere bezoekers en kan zich daardoor helemaal instellen op het ontvangen van schoolgroepen.
Voor het inschrijven maar ook om het aanbod digitaal te bekijken zie: www.akte2.nl/netwerken.
Hindeloopen en zijn stoffen
(aanbod voor groep 3 en 4)
Het programma Hindeloopen en zijn stoffen bestaat uit een korte rondleiding door het museum. Ook vindt een presentatie plaats van het Hindelooper kostuum,
gevolgd door een workshop van modevormgeefster Trees Penters: werken met stoffen.
Kosten € 180,00 per groep.
Hindeloopen en zijn schilderwerk
(aanbod voor groep 5 en 6)
Het programma Hindeloopen en zijn schilderwerk bestaat uit een korte rondleiding door het museum, toegespitst op het schilderwerk. Daarna een workshop waarin de leerlingen zelf een voorwerp in de stijl van het echte Hindelooper schilderwerk beschilderen.
Kosten: € 100,00 per groep.