Fr11slân door de ogen van Vermeer

Tentoonstelling van Gabriëlle Westra en Randolph Algera

Kunstenaars Gabriëlle Westra en Randolph Algera hebben zich over de vraag gebogen:Hoe zou meesterschilder Johannes Vermeer de Friese elf steden van nu geschilderd hebben? Tijdens hun kunst- en mienskipsproject Fr11slân door de ogen van Vermeer. Van alle elf Friese steden maakten ze een schilderij: Randolph maakte stadsgezichten van genomineerde buurten en Gabriëlle portretteerde markante inwoners.

Eén van de geportretteerde modellen is de Hindelooper schilder Titus Stallmann. Zijn schilderij komt nu, samen met enkele andere schilderijen, naar Hindeloopen.
Op vrijdagmiddag 5 juli om 14.00 uur werd deze tijdelijke expositie geopend, door de dochters van Titus.

Naast het schilderij 'Titus de Hinderlooper schilderjongen' van Gabriëlle Westra worden de werken: 'Balwinder met de Waterkan' ook van Gabriëlle Westra, 'Straatje van Sloten' door Randolph Algera, te koop voor  €3.700,- en 'Water en Vuur' ook van Randolph Algera tentoongesteld.tot en met 25 augustus.

De tentoonstelling bestaat uit 11 werken waarvan dus vier in het museum hangen. De andere zeven zijn te zien in ’t Ponthús in Stavoren en het Warkums Erfskip in Workum.