www.museumzuidwestfriesland.nl

Lancering website St. Samenwerkende Musea Zuidwest Friesland

De Stichting Samenwerking Musea Zuidwest Friesland lanceerde vanmiddag (26 januari) met trots hun gezamenlijke online platform www.MuseumZuidwestFriesland.nl een innovatieve stap om de samenwerking tussen negen lokale musea te verdiepen en te versterken.
 
De lancering van deze overkoepelende website markeert een cruciale mijlpaal in de missie van de stichting. Het hoofddoel is tweeledig: allereerst fungeert de website als een solide basis voor het vertellen van een gezamenlijk verhaal gericht op diverse doelgroepen. Ten tweede dient de website als een krachtig visueel instrument om de duurzame samenwerking tussen de musea in Súdwest-Fryslân te benadrukken.
Belangrijkste functies en voordelen:
Gemeenschappelijke Identiteit: De website biedt een centrale locatie waar bezoekers een samenhangend en boeiend verhaal ontdekken dat de rijke geschiedenis en diverse collecties van de negen lokale musea in Súdwest-Fryslân weerspiegelt.
Eenvoudige Toegang: Bezoekers krijgen met één muisklik toegang tot informatie over alle deelnemende musea, waardoor de drempel om musea te verkennen wordt verlaagd en de regionale museale infrastructuur wordt versterkt.
 
Evenementen en Tentoonstellingen: De website houdt het publiek op de hoogte van actuele evenementen en tentoonstellingen bij alle aangesloten musea, waardoor bezoekers gemakkelijk op de hoogte blijven van het culturele aanbod in Súdwest-Fryslân.
Interactieve Kaart: Een interactieve kaart geeft een overzicht van de locaties van de musea, waardoor bezoekers eenvoudig hun route kunnen plannen en de diversiteit van het aanbod kunnen ervaren.
Het platform weerspiegelt niet alleen de culturele rijkdom van de regio, maar benadrukt ook de kracht van gezamenlijke inspanningen om de museale ervaring te verrijken.